sinom

Standar

Nama :Ymmmm Rmmmm Pmmm

No. :32

Kelas :X-1

 

Tembang macapat

 

 

Sinom

Ja sepelekke nasehat
Kang bakalan migunani
Awit cilik teka tuwa
Ja mung dipendem ing ati
Ning tansah dilakoni
Bisa guna nggo uripmu
Kang bener turutana
Ja didelok sing nuturi
Ning jupuken paedahe ingkang guna

Jinise tembang :Tembang macapat

Guru gatra tembang sinom :Ana 9 gatra

Guru wilgangan tembang sinom : 8,8,8,8,7,8,7,8,12

Guru lagu tembang sinom : a,i,a,i,i,u,a,i,a

Isine tembang sinom :

Sinom isih enom.Jabang bayi mundhak dadi gedhe kang diarep-arep wong tuwa lan keluarga,menungsa yen isih enom umure,wong tuwa dadi susah awan mbengi mesti ndonga lan njaga supaya anggone srawung ora salah,arepo awak wis gedhe nangging nom-noman sinau urip isih susah.Kawruhe durung eh batine durung mateng isih sok salah nentukake langkahe,mula karo tindak tanduke dadi pitakonan bapak karo ibu.Dasar menungsa isih enom uripe kerep salah kaprah.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s