uleman

Standar

Nama :YxxRxx xx
No. :32
Kelas :X-1

Kaget Amerga Ngantuk

Wis ana sepulluh taun anggonku nyambut gawe ana ing kutha Jogja,saben dina aku menyang mulih Klaten-Jogja.Jam telu esuk aku wis tangi nyandhak gawean ngomah.Sawise subuh aku siap-siap budal nyambut gawe,Bapake bocah ngeterake menyang terminal Klaten.Rasane pengen merem wae amerga mau mbengi nglembur ngetik soal ulangan.Bis teka aku banjur munggah,golek panggonan sing kira-kira aman kanggo nerusake anggonku ngimpi.
Biasane senajan mripatku merem kupingku isih bisa ngrungokke suara kiwa tengenku.Ananging dian kuwi mau aku lagi sial lan isin banget,mergane aku ora medhun,padahal kabeh penumpang wis ora ana sing neng jero bis.
Gandeng wis rada suwe bis budhal maneh menyang Solo.Aku durung tangi.Ndilalah tekan Janti bis kuwi mau mandheg golek penumpang.Suara pengamen sing genjrang-genjreng marahi aku kaget banjur tangi.Kondekture ngomong nek aku mau wis digugah angging ora tangi lan ora enggal-enggal mudhun.Aku langsung kaya wong bingung terus mudhun lan nyebrang golek bus maneh sing jurusan terminal Giwangan tekan kantor aku telat,akhire tak ceritakke marang kanca-kancaku yen mau aku angler anggone turu nganti diblandhangke sopir ora krasa tujokna durung tekan Solo.Dadi sedina kuwi mau aku dadi asistene pak sopir gratisan.

No.
Judul cariyos
Wekdal lan papan kedaosan
Sebab kedadosan
Paraga ing cariyos
Piwucal ingkang saged kapendhert
1
Kaget Amerga Ngantuk
Sawise subuh ing terminal Klaten
Katuron utawi ngntuk
Ibu,Bapak,Kondektur,Pak supir,pengamen
Kedhah ngatos-atos ampun kebablasen nalika sare wonten ing kendaraan umum

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s